perjantai 20. toukokuuta 2022

Lentokoneella seikkaillen ja pyöräillä taituroiden


Metsäretkellä näimme Metsämörrin, joka oli tullut takaisin Tunturi Tiinan luota. Mörri vähän jututti lapsia ja kertoi hänen radiostaan(korvat auki) ja telkkaristaan (selälleen silmät auki). Pojat ajoivat ja korjasivat mopoa (alakuva). Eväiden syömisen jälkeen lasten toiveesta leikittiin halukkaiden kanssa Mörrin piiloa, jossa yksi leikkijöistä meni piiloon. Etsijät menivät samaan piiloon löydettyään piilossa olevan leikkijän ja lopulta kaikki olivat samassa piilossa. (alakuva)
 


Tulivuorisatuseikkailu päättyi noidan herättämiseen. Olimme etukäteen lasten kanssa miettineet, miksi noita tekee ilkeitä temppuja muille? Lasten kanssa myös miettittiin, miten voisimme saada noidan muuttamaan toimintaansa? 

Matkalle lähdettin taas passintarkastuksen kautta. Jokainen etsi taas passin numeron istuinpenkistä. (lähtöriitit ja siirtyminen satuseikkailuun) Tällä kertaa meitä oli taas vastassa hiiri, joka kertoi, että noita oli taikonut zombiet seisomaan päällään. Noita oli myös roskannut risuilla koko tulivuorimaan. (lapsen idea) Hän oli heittänyt myös myrkyllisiä lohikäärmeen hampaita maahan. (lapsen idea). Hiiri antoi meille taikatimantit noidan taikoja vastaan. Niiden suojan avulla uskalsimme käydä herättämässä noidan. Noita näytti herättyään vihaiselta ja äreältä. Kyseltyämme noidalta saimme selville, että hänen kanssaan ei halunnut kukaan olla, eikä kukaan ollut häntä kutsunut edes synttäreilleen. Veimme noidalle muffinsseja. (lapsen idea), mistä noita ilahtui. 
Pyysimme noidan mukaan leikkimään Hiiri nukkuu-leikkiä. Noidalle tuli hyvä mieli ja hänestä tuli hiirin kaveri. Noita lupasi olla enää taikomatta kurjia juttuja. Mukava leikki loppui, kun meille tuli kiire lähteä lentokoneeseen, joka oli lähtemässä kohti Vaasaan. 



Lapset ovat leikkineet tulivuorimaassa mm. noitaleikkiä. Yläkuvassa näkyy, kuinka hienosti kahtena päivänä eri lapset olivat siivonneet tulivuorimaan dinot ja niiden ruoat.

Torstaina luimme kolmen hengen ryhmissä jokaisen valitseman kirjan. Olemme huomanneet, että päivien aikana tapahtuvissa vapaaehtoisissa kirjanlukuhetkissä ovat vain tietyt lapset aina mukana, joten järjestimme jokaiselle lukuhetken. 
Kirjoja lukemalla lapsi saa virikkeitä leikkiin. Hänen tunneälynsä ja mielikuvituksensa kehtittyy. Kirjan lukeminen rauhoittaa ja rentouttaa sekä on mukavaa ja läheistä yhdessoloa. "Ääneen lukeminen on lahja lapselle"https://luelapselle.fi/ 


Tänään perjantaina oli lasten toivoma ja kauan odottama pyöräilypäivä. Pyöräilimme kolmessa ryhmässä. Pyöräilyn lisäksi oli tankkaus-, tarkistus-, korjaus-, pesupiste.

Viskarit ovat loppukeväästä lepohetken ajan olleet sohvalla kuuntelemassa kirjaa. Tänään heillä oli kuvan ja sanan yhdistämispeli. 

Tämän viikon suosittuja leikkejä ovat olleet mm. barbileikki, liikuntarata, muovailu, rakantelu, vesileikki.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti