perjantai 26. marraskuuta 2021

Meillä on tälläkin viikolla leikitty.....




 Tällä viikolla olemme saaneet nauttia luonnon muovaamasta uudesta materiaalista LUMESTA. Tiistaina leikkijät kasasivat lumikasoja liukumäen ja keinujen hyppypaikkojen alle. 

Tässä muutama hyppytaidonnäyte!




Prinsessalinnassa on alettu leikkiä koira-ja kissanpentuleikkiä. Eläintenhoitajan rooli on jäänyt aikuiselle, kun kukaan muu leikkiä ei ole sitä huolinut. Jokaisella eläimellä oli oma koppi, mistä saimme idean seuraavana päivänä muuttaa linna eläinhoitolaksi....


.....Ja tuumasta toimeen. Ensin pohdimme yhdessä lasten kanssa, millainen siitä eläinhoitolasta pitäisi tulla? 
Ja tässä mietteitä:
-Sinne tulee koiria, kissoja ja tiikereitä.
-Siinä on myös ihmisiä hoitaa, ne menee tuolin alle nukkuu, jos ne haluu.
-Että laatikosta tehää koppeja.
-jos ihmiset haluaisi olla niissä kopeissa niin tehdään niillekkin.

Pohdinnan jälkeen leikattiin muuri suoraksi. Lapset piirsivät kolmelle kopille ovet, jotka aikuinen mattopuukolla leikkasi. Iltäpäivällä lapset vielä kirjoittivat nimet koppeihin.



Ja tässä muutamia kuvia eläinhoitola-leikistä loppuviikosta.


Tällä viikolla rakenteluleikkiin tuli uudet palikat. Niistä oli rakennettuna viime perjantaisen Kolme pukkia-esityksen silta ja kun lapset alkoivat leikkiä esitystä, niin siltapalikoiden rakentamisessa tuli eripuraa, jonka johdosta ne haettiin toisesta ryhmästä meille.


Tällä viikolla on leikitty myös mm. kauppaa, lääkäriä, barbeilla sekä liikuntaleikkejä. Sählyssä on harjoiteltu joukkueina pelaamista ja oma maali/vieras maali-käsitettä.


Palapelejä on rakenneltu sekä pyöritelty lahjoituksena saatuja Fidget Spinnereitä. Ateljeehen tuli tällä viikolla tussit sekä glitter-kynät. Ja voi kuinka kauniin värikkäitä taideteoksia siellä on valmistunut!


Ryhmäämme ilmestyi viime viikolla tontun ovi. Lapset innostuivat askartelemaan tontulle kuusia. Tontun tuomaa puukoppaa sekä pläkkilyhtyä on ihmetelty. Välillä oven takaa on kuulunut jopa ääniä.


Niinpä päätimme, että jokainen lapsi saa tehdä oman oven ja kertoa sen takana asuvasta tontusta. Tontun ovia valmistuu yksi kerrallaan ateljeessa ja ensimmäiset innokkaimmat ovatkin jo ehtineet sen tehdä.


Keskiviikkona vietimme opiskelijan läksiäisiä. Opiskelijasta tuli tärkeä osa ryhmäämme ja lapset ottivat hänet yhdeksi aikuiseksi. Opiskelija antoi lapsille lahjaksi joulukuusen ja tarroja. Me annoimme hänelle lasten yhdessä tekemän kortin. 


Torstaina kävimme leikkimässä ihanan lumisessa metsässä. Puista oli mukava tiputtaa lumia sekä kieriä ja ryömiä lumessa. Oikeassa alakuvassa pojat putsasivat palomiesmonsteria. Kuvan yläpuolella oli tykkilaivan leikkijät. Vasemmalla alakuvassa lapset leikkivät Herra Siilistä. Loppupuolella muutama lapsi alkoi leikkiä kasvattajan kanssa piilosta ja lopulta siinä leikissä olivat melkein kaikki lapset. 




Tontut kävivät tänään perjantaina salissa leikkimässä leikkivarjolla. Kolme eri ryhmää matkusti kolmeen eri paikkaan. Yksi ryhmä meni laivalla Afrikkaan, toinen ryhmä lensi Englantiin ja kolmas ryhmä meni junalla Helsinkiin. 
Tänään laitoimme joulukoristeita ja osa lapsista osallistui kuusen koristeluun.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti