perjantai 25. helmikuuta 2022

Pupua ei vieläkään löytynyt!




Maanantaina harjoittelimme leikkaamista pienryhmittäin. Teimme jokainen pienryhmä oman Tilkku-kissan. Kuvan on ottanut yksi viskarilainen. 
Tiistaina lapset tekivät kissa-maailmat pienryhmittäin. Jokainen sai muovailla vanhaksi menneestä muovailuvahasta oman kissan. 

Keskiviikkona pääsimme uudestaan kauan odotettuun Taikakissa-seikkailuun. Ensin laitoimme roolimerkit eli virkatut hännät ja kaulapannat. Sen jälkeen avattiin kissojen taikaluukku ja seikkailu alkoi.
Tilkku-kissa (eli me) ja orava jatkoivat pupun etsimistä. Mutta mitä ihmettä olikaan metsään tullut? Hämähäkinverkko ja sen takana sieniä ja marjoja. Verkossa oli kiinni hämähäkki, hui! Tilkku-kissa on aina halunnut kokeilla taikoa, niinpä kokeiltiin tainnuttaa hämähäkki rytmittämällä käsillä hämä-hämä-häk-ki nu-ku! Ja se toimi! Jokainen kissa sai vuorollaan käydä hakemassa sienen ja marjan rauhassa hämähäkiltä, kun teimme joka kerta rytmin. 

Kun sienet ja marjat oli noukittu, meinasimme syödä ne. Onneksi pöllö oli seurannut meitä puunoksalla ja tuli meitä varoittamaan, että ne on taiottu, niitä ei missään nimessä saa syödä. Kysyimme samalla pöllöltä, onko hän nähnyt pupua? Ei kuulemma ollut. Ensimmäisen ryhmän lapset huomasivat ensimmäisenä krokotiilin ja kävivät siltä kysymässä, onko se nähnyt pupua? Toisen ryhmän lapset kävivät lopuksi kysymässä krokotiililtä. Krokotiili ei osannut puhua kissojen kieltä. 
Sadun loputtua kävimme purkukeskustelun käytävällä samalla kun tulimme kissa-roolista ulos riisumalla roolivaatteet. Keskustelussa kävimme läpi tunteita, joita seikkailu herätti. Moni koki hämähäkin pelottavaksi ja jännittäväksi. On hyvä oppia kertomaan myös pelon tunteesta ja oppia sitä käsittelemään. Seikkailussa yhdessä aikuisen kanssa jokainen voitti pelon ja kävi hakemassa seiniä. 

Ennen ruokailua olimme satuseikkailuryhmissä ja laitoimme lapset pohtimaan, mitä pupulle on tapahtunut? Ja voi sitä rikkaan mielikuvituksen määrää. Moni lapsi pohti, että varmaan jokin on syönyt sen kuten hiiri, krokotiili, kala tai hevonen. Muutama lapsi mietti, että se on syönyt myrkkysieniä. Yksi lapsi mietti, että ehkä noita on taikonut sen krokotiiliksi. Ehkäpä  pupun katoamiseen tulee löytymään ratkaisu lasten vastauksia muokkaamalla.  



Torstaina kissat lähtivät ennen ruokailua taiteilemaan ja tekemään sirkustemppuja Hyrrien sirkukseen. Lopuksi leikittiin tuttua kurki-ja sammakkoleikkiä muutettuna Kissa- ja hiirileikkiksi. Hiirien piti olla aivan paikallaan kun kissa tuli vaanimaan (alakuva)


Tänään perjantaina olimme lumiriehassa Asevelikylän kentällä. Meitä ohjasi varhaiskasvatuksen liikuntakoordinaattori Henry Söderlund ja hänen kaksi apulaistaan. Leikimme lumella ja lumihangessa erilaisia leikkejä kuten hippaleikkiä, lumikasan kasaamista pelkin käsin, lumilapioviestiä ja lumen heittämistä yhtä aikaa, kuten kuvassa näkyy.




Omaehtoisen leikin aikana kissaleikki on tällä hetkellä suosituin leikki. Keskiviikkoiltapäivänä kissaleikkijät piti jakaa jo kahteen eri huoneeseen, kun leikkijöitä oli niin paljon (yläkuva ja oikea keskikuva).
Hämähäkinseitti ja hämähäkki jätettiin satumetsään, jotta nekin lapset, ketkä sitä pelkäsivät voivat käydä leikkimässä sen kanssa. Aikuisen rooli on kissaleikissä lasten toiveesta emokissa.


 Tällä viikolla on myös pelailtu lautapelejä ja palapelejä. Legoleikki on ollut myös suosittu. Ekapelillä saa harjoitella kirjainäänteitä 15min/päivä. Autoleikistä tuli myös suosittu, kun vaihdoimme leikkijöiden kanssa autoja.
Tänään perjantaina kissat ja yksi orava keksivät uuden temppuradan,maahan ei saanut osua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti