perjantai 11. maaliskuuta 2022

Juokse, juokse hiiri, ettei kissamiiri....

 


Maanantaina meillä oli roolileikkipäivä pienryhmittäin. Koiranpennut valitsivat leikikseen lääkärileikin. Leikissä oli potilaina ihmisiä sekä pari kissaa. Rooleja vaihdeltiin, että kaikki pääsivät haluamaansa rooliin.
Leijonat päättivät leikkiä kotileikkiä, jossa he vaihtoivat ensin kotileikin tavarat. Pikku-Merikarhulle löytyi mm. nakki ruoaksi. Pikku-Merikarhu sai myös hihnan ja kaulapannan. 

Jäätelöt lähtivät saliin leikkimään eläinleikkiä. Salissa olikin eläinkoulutusta yhden leikkijän alkaessa kouluttaa eläimiä



Tiistaina menimme ulkoilun aikana isojen ämpäreiden ja liikuntakartioiden kanssa Paukkulan puiston umpihankeen tekemään upeita taideteoksia. Olimme tunnin verran ja kaikki lapset tekivät innoissaan koko sen ajan lumitaidetta. Lapset jaettiin pienryhmittäin ja osa ryhmistä jakautui vielä pienempiin ryhmiin. Yhteistoiminta sujui todella hyvin. Ämpäreitä lainailtiin toisille ja yhdessä neuvoteltiin, mitä rankennettiin. 



Lumileikkien jälkeen meille tuli Tilkku-kissa vetolaukun kanssa, josta löytyi laulukortteja ja soittimia. Lauloimme kissa-lauluja. Kuvassa näkyy Faaraon-kissa-laulu, jossa kissan hännät ovat pystyssä. Tilkku-kissa venytteli lasten kanssa kissa-venytyksiä. 
"Ololonkos teleleillä nilililiinkos melelleillä kililissan pololoikia pululussissa...." lauleskeltiin ja heiluteltiin kissanpentuja pussissa.
Monet lauluista olivat vanhoja perinnelauluja ja lasten kulttuurinen osaaminen vahvistui. 







Keskiviikkona hyppäsimme taas Taikakissa-satuun. Tällä kertaa kissa ja orava leikkivät ensin palloilla, joita vieritettiin "koriin". Siinä jokainen harjoitteli vuoron odottamista. Sen jälkeen kuulimme seinällä ilmestyvien varjokuva-susien keskustelun. Kaikki kuuntelivat paikallaan hyvin intensiivisesti. Siihen loppui tämän kerran satuseikkailu ja tulimme pois satumetsästä purkamaan lasten mietteitä.
Aloimme yhdessä pohtimaan, miten saisimme taikakissoina taiottua pupun takaisin krokotiilistä. Lasten ehdotuksista poimimme seuraavat keinot: taikasienien ja -marjojen syöminen, keijun taikominen sekä taikajuoman juominen. Näitä me nyt sitten valmistamme ennen seuraavaa kertaa. Sudet me karkoitamme lumesta tehdyllä lumivoimalla sekä jäävoimalla. 
Näin harjoittelimme ongelmanratkaisua yhteistyössä muiden kanssa. Samoin harjoittelimme, ettemme puhuneet toistemme päälle vaan jokainen omalla vuorollaan. 



Torstaina pääsimme tositoimiin sekoittelemaan taikajuomia. Samalla lapset kokeilemalla löysivät pääväreistä välivärejä. Taikajuomien sekoituspiste jätettiin oppimisympäristöön ja se on niin suosittu, että sinne on tehty vuorolista.




Tänään eli perjantaina kissat pääsivät valloilleen jumppasalissa. Juokse juokse hiiri, ettei kissa kiiri....lauleskeltiin välillä ja kissat ottivat ketteryysradalla hiiriä kiinni.  Ketteryysradalla harjoiteltiin mm. kuperkeikkaa, kiipeilyä, ryömimistä, hyppimistä.
Välillä kissan saadessa hiiren kiinni, hiirestä tuli iso taikahiiri ja se lähtikin ottamaan kissoja kiinni.

Tämän viikon suosikkileikkejä värisekoituspisteen lisäksi ovat olleet kissaleikki, kotileikki ja lääkärileikki. Myös autoleikissä on leikitty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti